Tanıtımsss (37)

Hayaliniz Var Mı?

Hayal ne demektir? Hayal nasıl kurulur bilir misiniz? Hayalleriniz var mı? Size hayallerinizi hiç soran oldu mu?

Hayal (düş), imgelemek bütün bunların hepsi hayatımızda olmasını istediğimiz her şeyi kendimize çekmek ve tabii çabalamamıza yardımcı olmak için kullandığımız kelimelerdir. Yani sihirli sözcükler (kelimeler)…

Hayal kurmak çocukluğumdan beri benim için çok kıymetlidir. Neden mi? Herkesin hayatının çok güzel olmadığını düşünürsek benim de çocukluğumda güzel olmayan zamanlar vardı. O zamanlarda hep hayal kurmayı öğrendim. Nasıl mı? O anki sıkıntıyı “Güzel olsaydı, nasıl olurdu?” diye düşünerek güzel zamanları, güzel şeyleri aklıma getiriyor ve inanıyordum. Sonra bu alışkanlık haline geldi. İstediğim şeyleri önce hayal etmeye başladım, inandım sonra olduklarını gördüm.

Hayal kurmak çok güzel, gerçekleşmesi ondan daha da güzel, sizi hayatta ve dinç tutuyor. Yaşımız ilerledikçe hayaller değişir, değişebilir. En güzeli de hayallerde sınır yok, istediğiniz aklınıza gelen her şeyin hayalini kurabiliyorsunuz. Tabii bu hepsi gerçek olacak demek değil, hayal kurmakla beraber inandığınız, çaba gösterdiğiniz şeyler gerçek olur. Hayal kurmak, sizi hedefinize ulaştırmakta yardımcı olur.

Mutlaka hayal kurmanızı ve özellikle de çocuklarınıza hayal kurmalarını, kurdukları hayali nasıl gerçekleştireceklerini öğretmenizi öneririm.

Sizin hayaliniz nedir? Bana mail atarak paylaşabilirsiniz.

Hayallerinizin gerçek olması dileğiyle,

BİR DOST

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *