Tanıtımsss (38)

Sevgi İyileştirir

Herkese merhaba, sevgi iyileştirir dediğimiz anda bu kelimelerin yazılışı ve okunuşu bile insanı tebessüm ettiriyor değil mi?

Sevgi nedir? Sevgi, insanı bir kimseye ya da bir şeye karşı yakın ilgi ve bağlılık göstermeye yönelten içsel bir duygudur.

Sevgi öğrenilir yani öğrenilebilir. Sevgi gösterilir, gösterilebilir. Doğduğumuzdan beri aile içinde gördüklerimizle ve duyduklarımızla büyürüz. Belirli bir yaşa gelene kadar gördüğümüz duyduğumuz her şeyi izleriz ve aynalarız.

Çocukken bize annemiz ve babamız sarılmadıysa,” Seni seviyorum.” demediyse, sevdiğini gösteren bir bakışla bakmadıysa bunu anlamayabilir ve bilmeyebiliriz. Sevgi öğrenilir dediğim şey bu; kişinin sevgiyi biliyor, sevgiyi görmüş, sevgiyi hissetmiş, tanık olmuş ve hatta sevgi sözcüklerini duymuş olması gerekir.

Kim bilir, kaçımız bütün bunları yaşamışızdır? Bunu bilmiyorum ancak sevgiyi tatmış olmayı herkesin isteyeceğini biliyorum.

Karşımızdaki böyle bir ortamda büyümemişse bu onun istediği bir şey değildir. Görmemiştir, duymamıştır, bilmiyordur. Ancak böyle olmaya devam etmek onun elindedir.

Öğrenilir dedim ya, sevgi gerçekten öğrenilebilir. Hayatımız boyunca karşılaştığımız birçok kişiden sevgiyle ilgili bir şeyler öğreniyoruz, deneyimliyoruz. Tanıdık gelen yabancı gelen birçok şeyi gözlemliyoruz. Sizi sevmelerine ve bunu göstermelerine izin verin. Haklısınız; sevgi, tanımını bilmediğiniz bir duygu, bir kelime olabilir. Sizin bildiğiniz konforun dışında değişik gelebilir.

Korkmayın, sadece şunu düşünün, sevgi ile büyüseydiniz nasıl biri olurdunuz?

Bunun cevabını düşündüğünüzü görür gibiyim. Sevgi dilinizi bulun. Evet doğru okudunuz, sevginin de dili vardır. Örneğin, kimi insanlar işitseldir; sevildiğini, sevgi sözcüklerini duymak ister. Kimileri görseldir, sevildiğinin gösterilmesini ister. Bir bakışla, bir gülüşle, belki bir hediye ile… Kimisi ise dokunsaldır; sevildiğini dokunarak, sarılarak hissettirilmesini ister. Belki de hepsi…

Sevmek, sevilmek her şeye bakışınızı değiştirir. Sizi iyi hissettirir. Belki de sevmeye kendimizden başlamalıyız. Başkalarını sevebilmek için önce kendimizi sevmek, bunu hiç düşündünüz mü? Ben beni seviyor muyum? İnsan kendini sever mi? Hem de çok güzel sever. Bu öğretilmiyor değil mi? Haklısınız!

Peki, size sevgi nasıl gösterilsin istersiniz ve/veya siz sevginizi nasıl göstermek istersiniz?

Önce kendinizi sevin. Çünkü sevgi iyileştirir.

Tags: No tags

Add a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *